Dra på dig en varm, vindtät jacka och följ med Quickspin på en oförglömlig resa i det kyliga men magnifika norr! Northern Sky är en ny video slot på marknaden för online casinon med modernt utseende och funktioner. Quickspin grundades 2011 och har sedan dess tagit världen med storm samt blivit en av de mest uppskattade spelleverantörerna. De är experter på att ta fram spel med unika teman och grafik som ger dig en spelupplevelse utöver det vanliga. Northern Sky är verkligen inget undantag. Denna video slot inkluderar allt för ett lovande äventyr så som free spins, scatter-symboler samt wild-symboler som kommer att hjälpa dig på vägen mot vinsterna. Så gör dig redo för ett äventyr i vildmarken och allt som detta innebär!

Nothern Sky har det där lilla extra som krävs för att ett spel ska sticka ut i en spelkatalog bland mängder av andra populära titlar. Så fort du öppnar spelet kan du nästan känna vinden gripa tag i dig. Spelet i sig är en video slot i klassisk tappning och du kommer snabbt att inse att Qucikspin lagt ner mycket energi på att framställa ett attraktivt tema. Här ställs du öga mot öga med vilda djur, bland annat en stor, stark björn, en lömsk räv samt en vis uggla, och de har alla lång erfarenhet av det karga, mörka vinterlandskapet. Så glöm inte att dessa är de varelser som kan skogen bäst och att följa deras fotspår kommer leda dig raka vägen till vinsterna.

Vinstlinjer och insatser

Innan du tar dig an äventyret i den näst intill oändliga skogen så är det viktigt att veta vad det är du ger dig in på. I Northern Sky kommer du att spela på 5 hjul och 3 rader och bakom dessa gömmer sig 9 stycken fasta vinstlinjer. Du kan själv välja att lägga bet på alltifrån 0.10 upp till 100 och du justerar detta enkelt under tiden du spelar. Detta görs via ”Total Bet” som du finner i menyn under spelets hjul. I och med det breda bet-värdet och en RTP på 96,57% så är detta en slot som passar både den lite försiktige spelaren samt den som känner för att satsa stort med chans på de riktigt höga vinsterna.

Tema och grafik

Om du liksom många andra drömmer om ett nordiskt äventyr i vildmarken men kanske inte har tiden att bege dig iväg så har du nu hittat rätt plats. Quickspin har framställt ett tema som är direkt inspirerat av den nordiska naturen med alla dess magnifika under. Grafiken är så skarp att det känns som du är ett med skogen och dess invånare. Du kommer att uppleva svindlande, snötäckta bergstoppar, täta granskogar och den trollförande magin som kommer med det mytomspunna norrskenet. Musiken i bakgrunden består utav harmoniska toner av fiol som förstärker hela temat. Om du mot förmodan skulle vilja stänga av detta så kan du göra det uppe i det högra hörnet av spelfönstret. Symbolerna i spelet representeras av olika djur skapade utav ädelstenar.

Northern Sky Bonusfunktioner

Northern Sky är en video slot där du når den väl betalande bonusen om du lyckas bestiga det höga berget som du ser i bakgrunden. Det är inte så svårt som det låter. Du kommer att se en symbol med ett berg samt ordet ”Bonus” skrivet på sig. Detta är scatter-symbolen och om du landar på tre eller fler av denna så kommer bonusmätaren till vänster om hjulen att fyllas och trigga igång en bonusrunda med 10 free spins. Under dessa kommer enbart djursymbolerna att visas och dessa är de symboler som betalar högst vinster i spelet. Utöver detta innehåller spelet också en så kallad re-spin-funktion. Detta betyder att alla vinnande kombinationer kan belöna dig med ett nytt snurr och på så vis möjligheten till ytterligare vinst.

Positivt i Northern Sky

Det mest uppenbart positiva i spelet är temat och designen av spelet. Handlingen är enkel att förstå men samtidigt så välutvecklad att allt tillsammans ger dig en otroligt innovativ upplevelse. Funktionen med re-spins är även något som gynnar alla spelare då det ger möjlighet till fler vinster utan att flera bet behöver placeras.

Negativt i Northern Sky

Det som skulle kunna förbättras med spelet är antalet vinstlinjer. Spelet kunde bli ännu mer anpassningsbart med flera vinstlinjer och möjligheten att välja hur många av dessa som ska vara aktiva under spelets gång.

Sammanfattning

Så, är du redo för ditt livs resa? Vi vågar nog säga att vi är övertygade om att denna välutformade och spännande video slot kommer att gå rakt in i hjärtat på dig. Quickspin har tänkt på allt för att göra detta spel till något utöver det vanliga. Med tema och grafik i toppklass har de återigen lyckats ta fram det där lilla extra som gör deras spel så extremt attraktiva på marknaden. Så fort du öppnar Northern Sky slungas du ut i vildmarken för att påbörja vandringen mot vinsterna. Under resans gång kommer du att beskåda magnifika landskap till tonerna av nordisk musik. Så dra på dig dina varmaste kläder och kliv in i Northern Sky redan idag!