Välkommen att testa sloten Immortal Romance från Microgaming. Det är en videoslot som har några år på nacken nu, den kom 2011. Det är en slot med fem hjul, tre rader symboler och den kommer med 243 sätt att vinna. Det var för övrigt med denna slot som Microgaming introducerade det sättet att vinna på, något som har kommit tillbaka i många av deras spel. Immortal Romance bjuder på fyra olika bonusspel som är omgångar med free spins, ända upp till 25 stycken. Dessutom finns det en slumpmässigt uppdykande specialfunktion som heter Wild Desire och som ger dig många extra wilds, alla fem hjulen kan fyllas med wilds. Wild-symbolen är spelets logga och den vilda symbolen ersätter alla andra symboler utom scatters.

Förutom wilds så finns även en scatter-symbol. Den är en portklapp i brons som ser ut som ett lejonhuvud. Får du tre eller fler sådana kommer du till bonusrundorna som är aningen komplicerade men även vinstgivande. Bonusrundorna ägs av fyra personer som kanske är vampyrer och dessutom olyckligt kära. Den första bonusrundan du kommer till är Ambers med 10 free spins. Allt efter du får bonusrundor öppnar du upp bonusrundorna från Troy, Michael och Sarah vilka ger dig många fler free spins, ända upp till 25 gratis rundor. Den här sloten är tillgänglig i både mobil och surfplatta både för iOS och Android. Insatserna kan varieras från några kronor till flera hundra och spelets jackpott är 60 000 mynt.

Vinstlinjer och insatser

Med denna slot introducerade Microgaming sitt system med 243 sätt att vinna. Det fungerar så att det inte behövs några vinstlinjer utan det räcker med att tre likadana symboler hamnar på hjulen intill varandra för att det ska bli en vinst. Den högsta vinsten i Immortal Romance är dess jackpot på 60 000 mynt men det går faktiskt att vinna mera, med maximal insats kan du vinna 3 645 000 kronor om du fyller hela skärmen med wilds. Return to Player (RTP) ligger högt på 96,8%. Insatserna kan du variera genom att ställa in hur mycket du vill spela för på ett snurr, alla de 243 vinstmöjligheterna hänger med i varje snurr. Din lägsta insats är 0,30 euro och som mest kan du satsa 30 euro.

Tema och grafik

Temat är skräck och vampyrer och kretsar kring fyra karaktärer; Amber, Troy, Michael och Sarah. Dessa fyra ska hjälpa dig att få många free spins i bonusrundan. De dyker upp på hjulen och är de symboler med högst vinstutdelning. Några gamla brev på ett bord och en bild på själva herrgården där alla fyra bor tillsammans betalar också bra. Utöver dessa figurer så dyker även spelkortssymboler upp på hjulen, 9, 10, J, Q, K och A. De betalar lågt, upp till fem gånger insatsen. Spelplanen är omgiven av en rikt ornamenterad ram i grönt och spelet går i mörka färger. Bilderna på de fyra huvudpersonerna är välgjorda och har passfoto-format på tre av dem. Musiken i grundspelet är lugn med lite pianoklink men då bonusrundan börjar blir det rockigt.

Bonus- och specialfunktioner

Här finns fyra bonusspel och två ytterligare bonusfunktioner. Får du minst tre scatters öppnar Amber upp sin bonusrunda med 10 free spins och en multiplikator på x5. Du kommer till de andra karaktärernas bonusrundor senare i spelet. Troy ger dig 15 free spins och multiplikator upp till x6. Michael bjuder dig på 20 free spins, en Avalanche-funktion som ger nya vinster samt en stegvis ökande multiplikator från x2 till x5. Slutligen Sarahs bonusrunda som ger dig 25 free spins och en Wild Vine-funktion. Denna funktion dras igång om en speciell symbol kommer upp på tredje hjulet. Då kan hela 14 symboler på hjulen förvandlas till wilds. Wild Desire kan komma när som helst slumpmässigt och förvandla symboler till wilds, ända upp till alla hjulen är fulla.

Positivt med Immortal Romance

Spelidén är väl utvecklad och för erfarna spelare blir det riktigt roligt då det är en ganska komplicerad slot. De som gillar bonusrundor måste älska denna slot med hela fyra olika bonusspel. Det går att vinna riktigt mycket pengar om man kan använda flera bonusar samtidigt.

Negativt med Immortal Romance

Sloten är ganska komplicerad och troligen inte nybörjarens förstahandsval. Spelets jackpott på 60 000 är ganska liten jämfört med andra spel.

Sammanfattning

Immortal Romance är en videoslot med fem hjul, tre rader symboler, 243 sätt att vinna och med fyra olika bonusrundor. Bonusrundorna ger dig från 10 till 25 free spins med olika multiplikatorer. En slumpmässig specialfunktion som kallas Wild Desire skapar ända upp till 14 wilds över hjulen. Temat är en vampyrhistoria sammanvävd med en odödlig kärlekshistoria och historien utspelas på en herrgård där fyra personer eller vampyrer bor; Amber, Troy, Michael och Sarah. Det är dessa karaktärer som ger dig de olika bonusrundorna. Spelet har en jackpott på 60 000 mynt och det kan bli mycket pengar med maxinsatsen på €30. Det är en välgjord och rolig slot, alla som tycker om free spins ska absolut prova Immortal Romance, du kan få upp till 25 fria snurrar i ett spel.